Volgers

zondag 30 juni 2019

Narratief in Naaldwijk

De tweede expositie van Nathalie! die ging gisteren in première. Toen konden we niet komen kijken, druk druk druk. Maar vandaag konden we wel, dus we gingen naar Naaldwijk. Ze is nog jarig ook, dus dat kwam heel goed uit. Haar broer in Krakau had me nog geëpt: ik moest haar een knuffel geven van hem. Dat heb ik gewetensvol gedaan en met veel plezier.
Haar expositie is de eerste die ze helemaal zelf heeft samengesteld, van sponsoren voorzien, in samenhang gebracht en geproduceerd. Het thema is 'het narratief in het fotobeeld' en het gaat dus over de verhalen die een foto bij je kunnen oproepen, een stilstaand beeld dus dat je in beweging zet om te denken over jezelf in relatie tot dat beeld. Misschien wat academisch maar dat is ook Nathalies bedoeling geweest; dit is het onderwerp waarop ze zal afstuderen.
Wij waren in elk geval trots dat ze het voor elkaar heeft gekregen. Er hingen mooie beelden, met een mooie uitleg of aanleiding om verder te denken. Ze was in geanimeerd gesprek met een oudere heer toen we er kwamen, we moesten echt om onze beurt vechten. Na haar rondleiding liepen we een half uur verderop naar haar ouderlijk huis, waar we gastvrij werden ontvangen met een gezellige barbecue. Ook haar Kees was er, en die hebben we nu iets beter leren kennen. Heel luxe werden we op station Schiedam afgezet zodat we op een heel christelijk tijdstip weer thuis waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten