Volgers

maandag 11 februari 2019

Parcent

Een makkelijke wandeling van drie uur in Parcent, veelal over asfalt maar erg mooi qua omgeving: dit dalletje bevalt me beter en beter. Niet onmogelijk dat we hier nog eens neerstrijken. Onderweg kwamen we een processie van rupsen tegen; niet van eiken, maar van de dennen die hier veel staan. Een wonderlijk gezicht, vrij grote rupsen met een grijsblauwe kleur. We liepen er met een boogje omheen om geen last te krijgen van de brandharen. Veel amandelbloesem, sinaasappels in de vallei; daarboven een niet al te hoge en uitnodigende berghelling. Er waren bordjes met minstens vier wandelingen.
Een oergezellig eetcafe L'Era zat boordevol bij de lunch. Er werd op houtvuur gebakken en gebraden, in enorme sartenes, die grote pannen waar je vaak paella in ziet. Hier zat er iets anders in, vlees vooral. Het hele dorp leek er wel te zitten. En wie had dacht gedacht: Eef ging er foto's van de kleinkinderen laten zien aan de oma's. Bulderend van de lach, want dat zou hij immers nooooit gaan doen? Nou, mooi wel, en de ouwetjes inclusief hijzelf konden er geen genoeg van krijgen.
Dan hebben ze ook nog een leuke club de socios, en een schattig hotelletje. Kortom... eens kijken wanneer H&M deze kant op willen, dan gaan we met zijn viertjes. We waren vroeg thuis, wat eten en tv kijken en ook deze avond gingen de luikjes weer vroeg dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten