Arjen Lubach, Stoorzender. Matig interessant
- Rob Zuidam, Rage d'Amour, over Johanna de Waanzinnige, dreigend, donker stuk met soms heldere flitsen, heel boeiend. Ik heb een link, moet niet vergeten die opnieuw te gebruiken.
- Calliope Tsoupaki, Mariken in de Tuin der Lusten, deze zag ik voor de tweede keer; de eerste keer was lkive. Het is een prachtig stuk, vorm, hoofdpersoon geen zang maar theater=spraak Nog eens luisteren
- Franco Donati, Refrain, veel piccolo, pluksnaren en koperblazers eronder, lijkt op een soort massasprint, en een goederentrein, dirigent Ed Spanjaard https://www.youtube. com/watch?v=2hy9RHj9SJw&ab_ channel=TheWelleszCompany
- Gesprek, Louis Andriessen https://www. youtube.com/watch?v= kyNqpKvqFvA&ab_channel= SlagwerkDenHaag heel grappig en knap, een leuk idee om bij een slagwerkensemble de stemmen te gebruiken als slaginstrument.
- Ik weet je wachtwoord, boek van Daniël Verlaan over wat er allemaal mis kan gaan bij je computerhandelingen.
- Tom Nichols, The Death of Expertise. Waarom wordt kennis zo slecht gewaardeerd tegenwoordig? Dunning (van Kruger) heeft onderzocht en merkte op dat velen niet in staat zijn (door gebrek aan intelligentie en/of door gebrek aan educatie) een stapje terug te nemen en naar zichzelf te kijken, metacognition. En bij gebrek daaraan, weten ze ook niet wat ze niet weten, begrijpen ze ook niet wat ze niet begrijpen. En van de weeromstuit denkt men dan, het zelf allemaal wel te weten, beter dan de experts zelfs. Dunning denkt dat dit gebrek aan metacogniation het ontwikkelen van een mogelijke narcistische persoonlijkheid bevordert. Dat is niet niks. Daarbij komt de grotere zichtbaarheid van elkaar in de haren vliegende experts, en een vuilniswagen vol zogenaamde informatie die over ons allen wordt gestort in de social media. Kortom, mensen denken dat ze iets kunnen, en dat experts niet beter zijn dan een ander, ergo dat zij even goed zijn als experts (logisch foutieve redenering) enz. enz.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten