Volgers

zaterdag 14 september 2019

De Bilt aan Zee

Wat een titel! maar zo heet het festival dat in Bilthoven dit weekend is losgebarsten. Als alle voorspellingen uitkomen, zit Bilthoven aan het eind van deze eeuw misschien wel echt aan zee. Het thema van dit weekend is dan ook het milieu en de klimaatverandering.
Een blok ijs staat te smelten boven op een toren. Klimaat.
Nu kon ik daar weinig van merken bij al die kramen met wollen sjaals, schilderijen, houten beelden en keramiek voor in de tuin. Het was en bleef dezelfde spullaria waar iedereen al duizend stuks van heeft. Enkele daarvan zijn ook echt mooi, dat is zeker waar, maar wat dit alles met de klimaatcrisis te maken heeft mag u mij vertellen. Er was wel een stand met een kwis over het milieu. Die zat stampvol met mensen met gele hoedjes, daar ter plekke uitgereikt om ze herkenbaar te maken. U kunt hier een ton winnen! riep de spreekstalmeester, dat zal wel een belangrijk deel van de aantrekkingskracht zijn geweest. Ik vermoed dat het hier om een regenton gaat overigens.
Het weer was fantastisch, het geheel was geanimeerd, met dansende kindertjes en een band van de brandweer. Wij kunnen er in Bilthoven weer tegen, tot de zee aan de drempel van de voordeur klotst.
We drinken tot we zinken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten