Volgers

woensdag 18 september 2019

Jan Beuving

Jan Beuving is een cabaretier die van huis uit wiskundige was. Hij bouwt zijn sketches dan ook vaak op rond wiskundige en andere wetenschappelijk verantwoorde lijnen. Dat wilde ik wel eens meemaken, ik hoorde dat zijn avonden vaak uitverkocht zijn. Vanavond was er een voorstelling in Soest, lekker dichtbij, en er was nog plek. Op naar Soest.
Hij sprak en zong scherp, intelligent en met prachtige liedteksten op even mooie muziek van Tom Dicke. Een mooie anekdote was dat hij als wetenschappelijk geschoolde gebruik maakte van een notenapparaat - en wees naar de vleugel. Ook zong hij een vrolijk lied dat de wiskunde altijd al in hem zat: hij had namelijk X en Y chromosomen. Maar eveneens kwam een heel nadenkend lied aan de orde, over de rand van de afgrond waar iemand psychisch aan kan staan. Heel gevoelig, over hoe moeilijk het kan zijn daarvan weer terug te krabbelen.
Ik zat riant helemaal vooraan, vlak bij de uitgang, haalde daarom de bus en aansluiting op de trein, en was vroeg thuis van een genoeglijke avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten