Volgers

zondag 30 januari 2022

Museum Zutphen

drie heren op het ijs bij Zutphen
binnenplaats museum
Het mag weer! Museumbezoek met mondkapje, tijdslot en QR code is toegestaan. Eef en ik gingen er vandaag meteen op uit, en wel naar het stedelijk museum van Zutphen. Daar hing de expositie Hoge Luchten, met werk uit het depot van het Rijks. Het was een stralende dag, de wandeling door Zutphen was een waar genoegen en daar waren we dan, bij de kunst. Het museum bleek een gebouw te zijn waar we altijd aan voorbij waren gegaan, en het was een prachtgebouw! hoe is het toch mogelijk. Een poortje met versieringen bood doorgang naar een kleine kloosterachtige tuin en daar doorheen was de ingang. We moesten alles laten zien, code, tijdslot, de hele mikmak. Vervolgens werd ons elk de controlevraag gesteld. 

In Eefs geval was dat: wat is uw geboortedatum? Hij hing de clown uit en zei dat hij dat niet wist. De dame achter de balie was helemaal van slag. Tja, Amsterdamse humor landt niet in Zutphen. 
De expositie was zeer de moeite waard. Naderhand namen we nog een kop koffie met gebak, wat minder de moeite waard was; maar ik vond het gezellig om nog even na te zitten.

Daarna vertrokken we weer naar huis. Maar wat zag ik in de gracht liggen? 't Kofschip! Wat een stad.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten