Volgers

zondag 12 mei 2019

Je zult maar zoveel fans hebben

Het was vandaag de grote dag: eindelijk was Eef geen 70 meer, maar 71. Van alle kanten stroomden de appjes toe: uit Brabant, uit Polen, uit het westen van het land, het midden. Ja ja, die Eef staat er goed op. Zijn kadootje had hij al eerder in ontvangst genomen, een nieuwe Knirps paraplu. Die heeft hij vandaag ook even kunnen gebruiken. Het was maar koud weer, en er viel een enkel spatje, bijna hagel.
Maar ook deze dag gebruikten we voor een ferme wandeling. Het ging min of meer dezelfde kant op, en toch was het weer anders dan gisteren en in elk geval heel bosrijk.
Na drie uur hadden we er echter genoeg van, in het dorp was helemaal niets open - zondagsrust! - dus we gingen in het hotel iets lekkers scoren. Er kwamen een aantal van de bridgers bij zitten, en het werd zowaar een echte verjaardagsborrel. Eef nam iets meer bier dan normaal en kon zich na het diner absoluut niet meer concentreren. Zo kwam het dat hij met een handjevol punten in de eerste hand totaal vergat te openen..... en daarmee scoorden we 100%. Alle anderen waren veel te hoog uitgekomen en waren hopeloos down gegaan. Wat een giller.
O ja, dat diner! bij het toetje kregen we sorbet met vruchten, maar speciaal voor de jarige job had de keuken hem een groot bord geserveerd met een chocolade felicitatie daarop geschreven. En 's Ochtends was hij al door een paar stoere kerels toegezongen. 's Avonds laat op de kamer hadden er nog een paar fans zich gemeld voor een felicitatie. Alles bij elkaar een heel geslaagde dag.

1 opmerking: