Volgers

zaterdag 11 mei 2019

Rijssen

Gisteravond na de Spaanse tertulia was ik naar Rijssen doorgereisd, waar we een bridgeweekend hebben. Meteen al na aankomst gisteren was er een borrel, een diner en de eerste bridge sessie, waar we bijna onderaan eindigden - maar opgeruimd bleven.
Vanochtend kwamen we uitgerust aan het ontbijt, babbelden met de groepsleden en gingen vervolgens ons weegs. Dat werd een rondje rond Rijssen, door het bos aldaar en in de richting van Klein Zwitserland. Voor we daar kwamen, bogen we af naar de Regge. Op weg daarheen was er een stuk land van een gloednieuw hek voorzien, het hout was nog nat. Er stond nergens een teken, dus gingen we rechtdoor over het hek, waar zonneklaar de rood-wit wandeling over verder liep. Maar het liep anders. We moesten nog een nieuw hek over, en kwamen in een verlaten terrein met een heuveltje. Daar spoelde een vistrap omheen. We kozen dat plekje uit om iets te eten en powwow te houden. Overal liep water om het veldje. Er bleek geen bruggetje te zijn, we moesten terug. Daar was de wit-rood onvindbaar, maar wel liep er een wandeling met een andere markering. Die hebben we dan maar genomen. Toen kwamen we langs de Regge, aan de overkant van waar we hadden gezeten. Het was een prachtstuk, met een kudde koeien met kalfjes aan de geleidelijke oeverbanden.
Na de Regge moesten we Rijssen wel weer in. Daar pakten we nog het Brandweer museum mee, voor mij altijd interessant omdat ik nog een plek zoek voor de oude spulletjes van mijn opa de brandweercommandant. Dit museum lijkt me wel wat. Daarna liepen we terug naar het hotel.
Het diner was weer prima en de bridge sessie ging iets beter, en het geheel was reuze gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten