Volgers

dinsdag 14 mei 2019

Naar de jager

Jan O. had ons via Riet B. laten weten dat hij nu wel lang genoeg op onze komst had gewacht. Waar bleven we? De haas liep al bijna zijn vriezer uit!? Natuurlijk gaven we gehoor aan zijn oproep. Door alle drukte van afspraken en anderszins was het er in april niet van gekomen, maar zodra we konden, gingen we erheen. En dat was vandaag.
Het was alweer een koude dag maar met een stralende zon. We besloten het rustig aan te doen na drie dagen wandelen, dus we namen de trein naar Deventer en Twello en gingen verder met het busje naar Jans woonplaats Wilp. Onderweg bleek de chauffeur dezelfde te zijn als de vorige keer, en Eef en hij haalden wat anekdotes op die toen de revue waren gepasseerd, over het boerenleven in deze omstreken.
De vriendelijke man zette ons op de bestemde halte af, en we liepen naar de IJssel. 'Hier is het rechtsaf' zei ik. 'Nee hier!' zei Eef. En aangezien hij altijd zo stellig overkomt, gingen we dus die kant op. U raadt het al lezer, dat was de verkeerde kant. We moesten een heel eind omlopen en zouden zeker te laat aankomen. Toch was het ook een hele mooie wandeling, die kant van de Kleipolders hadden we nog niet eerder gezien. Alles staat er in bloei deze tijd van het jaar, de koeien stonden buiten, lagen soms tussen de boterbloemen, hun horens staken nog net boven de kruiden uit. Enkele kraaien en ooievaars vlogen over onze hoofden. Helaas geen grutto's, kieviten of wulpen.
Uiteindelijk kwamen we bij de familie aan, Gerry was al terug van het zwemmen. We babbelden er lustig op los over alweer het boerenleven, altijd leuk met de enorme kennis die Jan en Gerry hebben hierover. Maar na twee koffie en twee uurtjes was het weer genoeg en gingen we het lekkers uit de vriezer halen. Reerug, een haas, hertenbout, gans, eendenlever, worstjes, dat was deze keer de buit. Heerlijk! Bepakt en bezakt liepen we weer terug naar het busje, en verder ging het voorspoedig naar huis. We kwamen aan tegen etenstijd, en Eef nodigde me uit voor een lekker maaltje bonensoep. Daarna had ik het gehad voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten