Volgers

woensdag 20 maart 2019

Kazimiersz

Vandaag had Martijn voor ons vrij gepland. Dus ook hij kon even uitslapen, en daarna ging hij eerst sporten. Daarna was het weer tijd voor een ontbijtplek en die zijn er genoeg in Krakau. Deze keer vonden we er een met een wel zeer ruim ontbijt voor weinig geld: brood met kaas, komkommer en tomaat, olijven, maar ook honing en jam, roerei, druiven en een kop koffie waar je je voeten in zou kunnen wassen: voor maar vier euro.
We hebben daar natuurlijk even over gedaan, maar uiteindelijk liepen we naar Kazimiersz, de joodse wijk van Krakau. Vroeger was deze wijk nogal in verval, het heeft een poos geduurd voor het weer omhoog kwam. Nu is het nog altijd oussig, om het maar zo te noemen, maar wel zijn er overal winkeltjes gekomen en eettentjes en dat verlevendigt de wijk heel duidelijk. We keken ook naar een soort rondlopend marktgebouw, met piepkleine winkeltjes en een hoop bricabrac. Ook liepen we langs een paar synagogen, waarvan één nog in gebruik. Ook hier viel me de rust van de mensen op. We namen er nog een lekker pompoensoepje.
Uiteindelijk waren we tegen vieren weer terug, best moe van al het geloop. 's Avonds aten we bij een uitstekend restaurant, Bistro Novum, waar we helaas de enige klanten waren. En dat terwijl het eten werkelijk af was, en de hele entourage. Martijn nam zich voor om de volgende weken wat leven in dat restaurant te blazen, ze verdienen het zeker. Daarna keken we nog even naar een programma dat Martijn bijzonder vond, over de NASA. We wisselden de laatste gedachten uit over werk, in de financiële sector en in onze voorbije carrières. De dagen waren voorbij gevlogen - het was alweer tijd om afscheid te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten