Volgers

maandag 1 april 2019

Stralende dag

Wat een geweldig mooie dag was het vandaag. Weeronline gaf er een tien aan, en terecht. Stralend zonnetje, lekker temperatuurtje, droog dus we gingen er op uit. Het verre treinen laten we even voor wat het is, dus vandaag werd het Amersfoort - den Dolder. Dat is altijd een mooi stuk, en niet te lang.
We zaten snel in het bos achter de dierentuin, en daar werd flink gewerkt. Het leek of er veel bomen waren gekapt. Maar ook was een ploeg oude heren bezig met mest in de grond te werken. Op een oude fiets lag een berg met wat onbestemde, wit en okerkleurige vormen van ongeveer 4 tot 5 cm per stuk, in elkaar gedrukt. Dat wekte natuurlijk mijn bevreemding op. Ik vroeg mij af of het truffels waren.

Desgevraagd legde een aardige meneer uit dat ze bezig waren om broeihopen voor slangen te herstellen. Ze gebruikten daarvoor olifantenmest uit de dierentuin. De vormen die op een hoopje lagen, bleken uitgekomen slangeneieren te zijn. Het ging om ringslangen. Heel interessant.
We liepen verder en kwamen uit op de Soester duinen. Dat is een prachtgebied, en het lag er vandaag wel heel stralend bij. Daarom liepen we niet precies de witrode route, maar gingen we iets meer het zand op en we zagen legio zandbijen die hun holletje in de grond hadden gemaakt.

Daarna, en na wat eten, liepen we verder richting Den Dolder. Dat deel van de wandeling is niet zo bijzonder, maar toch, altijd leuk en we hebben nu ook een paadje door het bosdeel daar gevonden dat heel beschut loopt.
Terug in ons dorp bleek de ijsboer nog niet open te zijn, dus elk ging naar huis voor zijn en haar eigen ding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten