Volgers

dinsdag 22 januari 2019

Een avond verhalen

Die maandagavond 21-1-2019 stond er nog een onderdeel op het programma: verhalen vertellen, door Riny Boeijen. Dat zou omlijst worden door allemaal lekkere hapjes van Ria, die in haar eigen stad een aanschuiftafel heeft of heeft gehad. Dus toen wij allemaal binnen kwamen, gewapend met borden, bestek, glazen en kopjes, pronkten er vele schalen lekkers en er was meer in de maak. Ham met meloen, kleine empanada's, tortilla, bulgur plus, sla, toast met ansjovis, olijven, prikkers met gevulde pasta en tomaatjes. Voor elk wat wils, en verder van alles te drinken natuurlijk.
Riny ging van start. Hij las een aantal verhalen voor uit bundeltjes van hem, die van heel warme en persoonlijke belevenissen vertelden. Bij elk verhaal hoorde een liedje, waar hij een stukje van liet horen. Bijvoorbeeld over de reis met zijn gezinnetje naar Frankrijk met 'Opa Kadet'. In één van de verhalen zat een prachtige zinsnee: 'Ze schonk me een bier en een flauwe glimlach.'
Erg mooi vond ik het verhaal over de dood van zijn demente moeder, die tijdens een middag met haar zoon bij de volière een zekere helderheid kreeg en sprak met de merels. Een merel landde boven op de volière, zong een klaterend concertje voor haar, leek een kleine buiging te maken en vloog weer weg. Toen Riny weer naar zijn moeder keek, ademde ze niet meer. Het lied dat daar bij hoorde was Blackbird van de Beatles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten